maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ihan finaalissa

Onni potkaisi kerrankin puutarhurin suuntaan. Nuan vaan kuulkaas pääsi oma ompelus ompelukilpailussa finaaliin! Jihuuuuu! Voittoa ei kyllä tullut, mutta hienolta tuntui siltikin!

Tässäpä pikkuinen kisaan osallistuja, neiti Helmipöllö :)



Puutarhuri keksi kivan idean laittaa jalkoihin piipunrassia, jotta niillä pystyy hiukan tarttumaan istumaoksaan. Siivissä on myös sisällä kehikkona samaa, joten siipiä voi jonkun verran taivutella haluamaansa asentoon.


Pöllö on Verson Puodin helmitaulu joustofroteeta, siivet sokerihiirtä, nokka taimia ja pyrstö oranssia paratiisia. Paratiisilinnun pieni ystävä, paratiisipöllö Helmi. Kaverin sisusta on pehmustettu ompelusta ylijääneellä kangassilppu/langanpätkä-möhmöllä, mahtavaa keksiä sillekin hyötykäyttöä!


lauantai 22. maaliskuuta 2014

Helmoja vänkyrällä

Lumet on sulaneet, joten helmaa värkkäämään!

Ensin supernopea tuunaus, eräänlainen pussihelma.
Värkeiksi kamalan levoton, mutta erinomaisen venyvä ja hyvin istuva puolihame

Sekä isoäidin peruja isot valkoiset shortsit, ameriikasta tietysti. :) Näissäkin erinomainen vyötärö ja taskut valmiina.


No sitten vaan shortsit haarasta ratkojalla auki ja hurautetaan etu- ja takasaumat siististi yhteen (jopa puutarhurilta onnistuu), jotta saadaankin....tatatataa...jännitys tiivistyy: hame! Ja kun yhdistetään levoton ja levollinen helmoista yhteen, niin saadaan tälläinen vänkä pussihelma valmiiksi! Helppoa kuin heinänteko!


Puutarhuri kokeili kiertää tätä hametta ensin twistille, ja kierrettynä se näytti kyllä aivan kivalta, mutta reilun kokoinen ja tukevaa puuvillaa oleva päällinen teki hameesta vähän liian tivakan ja hankalan liikkuessa, joten se toimi paremmin pussihelmaisena. Varsinkin jos hame päällä meinaa siis pystyä jotain tekemäänkin...
Toisena väkerryksenä sitten varsinainen twisted skirt harjoitelma joustofoteeta, kangas Verson Puodin sarkaa. Tämä siis joustavampaa, mutta kuitenkin selkeästi paksua ja lämmintä; talvihamonen vielä.

Before:
(avustaja yritti päästä kynsienteroitushommiin kankaan kanssa...)

After:




sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Takatalvinen sukkapupu

Niin se vaan kävi, että vaikka oli jo niiiiiiin keväistä ja pystyi jo aavistamaan ensimmäisten kukkasipulien harkitsevan pian kurkistusta maan pinnalle, niin jostain vielä tuprautti lunta ja pikkupakkasta. Siinäpä sitten vaan kelkka rannalle ja sukkapupun kera kaakaota siemailemaan.

Sukkapupu on nimensä mukaisesti vanhasta sukkaparista tehty pupu.



Pupun korvat on sukan resoriosuutta ja kantapään kohdalle tulee pupun naama. Vartalo onkin sitten sukan lapa-osaa. Kädet ja jalat voi tehdä toisesta sukasta halutessaan :) Puutarhuri on oikein tyytyväinen! Pupusta tuli aivan mukiinmenevä. Tai no, ainakin melkein. (liian iso mukiin) Heh...kuivahko juttu...





tiistai 11. maaliskuuta 2014

Maaliskuu maata näyttää

Viime vuonna puutarhuri istutti tomaatinsiemenet maaliskuun puolella. Ne ehtivät kasvihuoneessa venähtää juurikin metrisiksi ja punkea esiin ensimmäiset pienet kukat, kun halla vei ne. Tänä vuonna siemenet pääsivät multaan jo helmikuun alussa ja hyvältä näyttää. Uutta elämää puskee mullasta keskellä talvea - miten virkistävää ja ihanaa! Lupaus tulevasta kesästä ja valosta!