lauantai 31. toukokuuta 2014

Helppo tehdä: tuubimekko

Aloittelevan ompelijan helpoin vaatekappale on varmasti heti neliöpipon jälkeen kärkikahinoissa tiukasti ykköspaikasta mittelevä tuubihuivi. Helppo ja nopea tehdä, kiva käyttää; itselle, lapsille, lahjaksi - miten vaan!
Tästäpä sitten poiki idea helppoon ja nopeatekoiseen mekkoon. Jos on kerta tuubihuivi, niin miksi ei voisi olla myös tuubimekko!? Valitettavasti puutarhuri kuuluu siihen suomalaisporukkaan, jonka kroppa on myös mallia tuubi, joten hurjaa muodokkuutta tältä mekolta ei siten voi vaatia. Yläosa pallojemmaa (Verson puoti) ja alaosa kangashamstereista ostettua putkiRESORIA. Hameosassa  ei siis ole edes sivusaumaa, vaan putki on käytetty sellaisenaan. Laiskuuden huippu? Khih. No ehkä vähän. Mutta aika kivaa, eikö?? 

Hameessa on lisäksi sisällä aluskerros kirpparilta ostettua sinistä ohutta perustrikoota, joten hameen voisi ommella periaatteessa pussiksi, jonka saumat jää sisälle. Aluhameen sauma kuitenkin näkyi ikävästi ollessaan päällykangasta vasten, joten puutarhuri ompeli alusosan ihan normaalisti sauma sisäänpäin, jolloin se jää vähemmän näkyviin päällykankaan päälle. Sitäpaitsi pussiinompelu vaatisi hieman geometrista hahmottamista, joten se jääköön vielä mietintään. Ehkä seuraavaan mekkoon sitten... :)


Tämän tyyppinen mekko voisi olla siistin jakun kanssa jopa hiukan juhlava, resorista huolimatta :) 

Jenkkakahvaosaston häivyttämistarkoituksessa puutarhuri innostui puuhaamaan mekkoon isoja taskuja, johon sitten loppuikin mekon tekemisen helppous. Taskujen istuttaminen paikalleen vaati varmaan kymmenkunta sovituskertaa. Että voi olla hankalaa yhdet taskut! Mutta viimein taskut saatiin joten kuten paikalleen ja mekon ilme muuttui kertaheitolla kivasti arkisemmaksi.

Jonkinlaiset olkaimet tai narut olisi vielä tarkoitus laittaa, niin on huolettomampi käyttää mekkosta. Täytynee puutarhurin pistäytyä mekon kanssa nauhaliikkeeseen harkitsemaan asiaa. Ja taskuihin voisi olla myös kiva laittaa vihreät pylpyräiset napit keskelle reunalistaa, jos löytyy sopivat. 

1 kommentti:

  1. Mainio mekkonen! Tosiaankin vois mennä juhlamekkonakin, varsinkin ilman taskuja. Pitäis kyllä kohta ommella jotakin mekkosta itsellekin, jos kesällä meinaa käyttää. Ainakin se twist-hame on listalla. :)

    VastaaPoista