maanantai 1. syyskuuta 2014

Betonia!

Puutarhuri on jo pitkään halunnut kokeilla betonivalun tekemistä.
Mies tilasi rautakauppaan oikean tyyppista hienobetonia (s30), johon siis lisätään pelkkää vettä. Ihana mies!! <3Vihdoinkin pääsin siis kokeilemaan! (Hirmuisen kova homma oli kyllä lapiolla sekoittaa vesi ja jauho sekaisin, puhumattakaan siitä miten törkeän painava oli se betonisäkki!!)

Mutta tälläiset saatiin aikan kahden pienen ja innokkaan tasoittelija-apulaisen kanssa:


Jännittävä kääntöhetki koitti viiden päivän tekeentymisen jälkeen! (Tasoittelija-apulaiset olivat siis viiden päivän ajan saaneet kysellä toistuvasti että JOKO saa kääntää ja eikö tänään jo voisi kääntää, ja jos vaan ihan piiiiiikkkuisen käännettäisiin :) Sää oli sateinen viikolla, joten töitä ei tarvinnut ulkona käydä peittelemään tai suihkuttelemaan.

Ehjiä, mutta ruodot takertuneet tiukasti keskeltä kiinni, joten jätettiin ne nyppimättä väkisin irti.


Muuteman päivän päästä lehdet olivat muuttuneet kultaisiksi.


Ja siitä viikonpäästä ruodot hapertuneet niin että ne sai helposti nykäistyä irti koloistaan.
Hirmuisen hauskoja tuli! Jatkossa voisi kokeilla tehdä ensin ohuemman kerroksen löysempää valua ja tasoitella sen tarkasti lehden pinnalle. Nyt kun lykkäsi ison kasan suoraan lehdelle ja levitteli niin osaan reunoista jäi aika paljon ilmakuplia ja pinta tuli rosoiseksi näiltä kohdin. Nähtäväksi jää kestävätkö talvea, vai kannattaako seuraaviin laittaa vielä metallia tukikehikoksi sisään.


4 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä valtavan hienoja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Sopivaa hommaa alkusyksyyn :) Tekisi mieli tehdä joku isompikin, penkki tai kukkapötti, mutta sitä varten tarvitsee kyllä melkein sitten betonimyllyn.

  VastaaPoista
 3. Ompa kivoja! Tarttis varmaan kokeilla kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kokeile ihmeessä! Tämä on mukavaa vaihtelua kangasjutuillekin. Tulee kunnon rouheaa jälkeä :)

   Poista