sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Selästä avoin paita

Vailla ideaa ostin eurokankaasta valmiiksi tie-dye väritteistä kangasta. Kun oli mukavat värit.Kotona mietin että tulikohan hutiostos. Kunnes sitten törmäsin tämäntyyppiseen inspiroivaan kuvaan yksihihaisesta selästä avoimesta vaatteesta:

(Alkuperäinen kuva Dawandan nettikaupan sivuilla) En osaa vieläkään laittaa tähän valitettavasti sitä  linkkiä, mutta kuvia löytyy roppakaupalla googlettamalla "one shoulder sleeve blouse".


Mallinukke pääsi sovitushommiin ja sen päällä leikkasin tällaisen kaavan kaksihihaista versiota varten:


Kuvassa oikealla pala kaksinkerroin. Avattuna näyttää tältä:


Aika erikoisen mallinen pala. Alaosa tulee selkään ja ylöspäin menevät lipareet kääntyvät hihoiksi kaulan takaa.

Näin!


Aika cool! Pelkästä palasta tosi vaikea hahmottaa.


Jätin hihat auki alaosasta.
Vähän itämainen tunnelma... :D Selän kohtaan tuli kyllä summassa liikaa kangasta, joten laitoin kuminauhaa yläsaumaan. Vähän vieläkin löpsöttää, pitää ehkä tehdä ihan sivusaumat ja ottaa tuo ylämääräinen selästä pois. Niska"lenkit" näyttää kuvassa kanssa pönköttävän, mutta se johtuu vaan käsien yläasennosta. Ja siitä että hihat olisi pitänyt laittaa kaavassa ehkä kumminkin toisin päin.. Reunat täytynee myös vielä kantata, mutta se voi jäädä vaikka ensi kesään :)

Aika kiva kokeilu. 

2 kommenttia:

  1. Tuli kyllä kiva kokeilu! Kangaskin sopi mainiosti tuontmtyyppiseen! Mä olen niin tylsä, että menen aikalailla samoilla kaavoilla ja jutuilla, pitäisi joskus lähteä pois mukavuusalueelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kukka! Sinulla on oma väkevä tyyli, jossa kuitenkin aina pientä jippoa :) Ei se ole lainkaan tylsää <3

      Poista