lauantai 20. kesäkuuta 2015

Pieni hyllykkö

Koska ompelu edelleen jumii niin päätin tarttua pensseliin! Yritin kyllä ensin korjata eräät lapsen housut ompelukoneella, vain todetakseni että ilmeisesti Singer on pahoittanut mielensä tästä tauosta, koska se ei suostunut yhteityöhön lainkaan vaan vilkutteli jotakin koodia, jota sitten ei ohjekirjasta löytynyt kuin saksaksi. Puutarhuri ei ihan vielä päässyt selvyyteen missä vika piilee, mutta se on työn alla.

Maalailuprojekti sen sijaan sujuikin sitten mukavasti!
Talvella löysin kirpparilta tällaisen sievän hyllykön. Kukkakuvio olisi sopinut mökille, mutta taloon sisälle se oli omasta mielestä vähän liian iso, lehdet haalistuneet ja päällä rumaa valumaa. Lisäksi eritoten toinen ovista vänkyili, eikä kulkenut hyvin urissaan.

Niinpä maalasin pohjan uudelleen valkoiseksi, hyllyt myös.


Sitten kun pohjamaali oli kunnolla kuivunut, niin maalasin öljyväreillä toiseen ovista metsämansikan. Siihen, joka kulki paremmin auki ja kiinni.
Tällainen siitä tuli. Keveämpi ilman toista ovea, jonka jätin sitten lopulta kokonaan pois.


Kohta varmaan kypsyvät jo oikeatkin ahomansikat. Istutin niitä kokeilun vuoksi amppeliinkin viimekesänä, talvehtivat hyvin ulkosaunan eteisessä.


Tule tule kesä!

4 kommenttia:

 1. Olet kyllä taitava maalaaja, ihana metsämansikka! Minunkin pitäisi kokeilla noiden ahomansikoiden siirtoa amppeliin. Ovat juuri sellaisella paikalla, että tallaantuvat ohikulkijoiden jaloissa. Se vasta harmittaakin, kun hyvät marjat menevät pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahomansikka on myös oikein kaunis amppelissa kun rönsyt roikkuvat reunan yli. :) Helposti juurtuu hyvään multaan kun pärjää kuivilla tienpenkoillakin. Kokeile ihmeessä! Ja kiitos kivasta kommentista.

   Poista
 2. Hienoja maalauksia! Ompelukoneet eivät tosiaan pidä taoista, sen olen huomannut. Edellinen kone meni lopullisesti rikki taon aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Ompelukoineiden sielunelämä on väliin aika mystistä. Omani tokeni tällä kertaa vaan uudelleen käynnistämisellä. Huh helpotusta :)

   Poista