perjantai 13. kesäkuuta 2014

Ei ne olleetkaan tulppaaneja!

Näin Juhannuksen korvalla on kiva katsastaa kukka- ja hyötymaan tilanne.  On ollut pari todella lämmintä pätkää ja sitten välissä taas koleaa ja sateista keliä, mutta eipä toisaalta ole tarvinnut kovin usein tarttua kanstelukannuun!


Jaa-a, ei ne sitten olleetkaan tulppaaneja! :)


Kummallista miten voi talven mittaan unohtaa mitä on minnekin puutarhassa pistänyt. Laukat ovat kyllä kauniita, ehkä voisi tänäkin syksynä pistää muuteman sipulin lisää maahan. Puutarhuri ilostui kovin kun "tulppaanit" alkoivatkin kukkia vähän odottamattomaan tyyliin!

Viimevuonna istutettu ruusu voi hyvin ja ilostutti muutemalla kukallakin.


Taimivaihdosta saadut rentoakankaali ja kaksi kellokukkaa tuumaavat kasvuunlähtöä rikkonaisen betonirenkaan suojissa.
Akileijat <3

Ja kurkistus pikkukasvihuoneeseen:


Rönsyävä punakukkainen mansikka on myös nätti koristekasvina. Tällä viikolla puutarhuri otti sen pikkukasvihuoneesta ulos seinänvierustaa koristamaan kun mansikoita alkoi kypsyä.Tomaattia, kesäkukkaa, ulkorakennuksessa talvehtinut sinisarja :)Kasvimaan perkauksessa kävi ilmi että kylmä keli on vienyt kaikki porkkanantaimet, YHTÄ lukuunottamatta.


Sinnikäs ainoa porkkana pilkistää kuvassa oikealla, näyttää kyllä tässä jotenkin epäilyttävästi rönsyleinikin lehdelle... Hmmm. Vieläkö voi kylvää ulos uuden satsin? Onkohan älytön idea esikasvattaa ne ensin sisällä? Taustalla ulos kylvetty ja hyvin lähtenyt jättikurpitsa. 


Toinen taimi, mummilta, on jo huomattavasti isompi. Se on majaillut viime viikot pikkukasvihuoneessa ja pistin nyt ulos kun on ollut vähän lämpimämpää taas. 

Peruna sen sijaan kasvaa hienosti, herneet myös.Mutta arvatkaapas mikä on parasta! Isomman kasvihuoneen tomaateista yksi on tehnyt kukkia!! Jippiiiii. Tomaatteja tänä vuonna? Oikeita! ITSE KASVATETTUJA! Vautsi. Ihanaa! 

Kurkun huoneeseen suoraan siemenenä istutetut taimet ovat niin surkean pieniä vielä ettei viitsi edes kuvaa laittaa. Mutta ne on avomaankurkkuja, joten puutarhuri elää toivossa, että nekin vielä kerkiävät. Ainakin sirkkalehdet on tosi vihreät. Heh.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti