lauantai 21. kesäkuuta 2014

Smocking

Nyt kuulkaas puutarhuri törmäsi netissä ihan huippuhienoon juttuun, nimittäin smockingiin eli ryttyämiseen. Suomeksi termi on ehkä smokki-rypytys tai jotain siihen suuntaan, mutta alunperin kyseessä on tooooooosi vanha tyyli saada joustamattomaan kankaaseen langan ja neulon avulla pientä joustoa ja koristusta. Aivan käsittämättömän hienoja juttuja! *innostunut*

Ei kun vaan pallokankaan kimppuun :) Kuvat saa kertoa loput:
Solmitaan nurjalta puolelta. Ja lisää samalaisia riviin.


Tadaaa!Tässä vaiheessa näyttää hieman kestovaipan pul-kuorelta. Mutta kyllä siitä tulee jotain muuta...


Nimittäin...


Tällainen!!!!! :D
Ihan tosi hauskaa hommaa! Innostuin niin että piti tehdä vielä toinenkin. Se tosin meni vapaalla kädellä surauttaen ympyriäiseksi (ei hermo kestänyt enää harsia...eikä käyttää nuppineulojakaan, ettei sen puoleen..hih), joten tulos on ...öö.. ainakin omatehdyn näköinen. Vintturapussukka. Kurttukukkaro. For ruttuiset setelit tai räkylipaperit. Onneksi kaiken ei tarvitse olla suoraa ja täydellistä. 
Ihanaa Juhannusta kaikille! <3

2 kommenttia:

  1. Hienoja! Pitääpä testata tekniikkaa johonkin työhön. Tuo palloinen näyttää yhdessä kuvassa siltä, että siitä olis tulossa olkaimettoman topin etuosa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Merja :) Voin suositella, on kivaa hommaa. Toppi on hyvä idea! Olin jo tuumaillutkin kesäpaidan somistamista tällä tyylillä. Ja kesähousujen. Ja ja ja... :D En osaa laittaa vielä linkkiä, mutta polka dot smocking löytyy lisää kuvia tästä ja zakka inspired-blogissa on pussukka myös tehtynä :)

    VastaaPoista