keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kangastussit ja valkoinen trikoo (2-sauman t-paita)

Puutarhuri ei ole ikinä oikein innostunut samistelusta.

Viimeaikoina on kuitenkin alkanut ilmaantumaan vastakkaista mielipidettä: Mulle kans!!

Niin että eikun vaan siis paitojen tekoon x 2. Toiveena samistelupaitoihin oli vaatimattomasti paloasema (lue: aloittelevan aplikoijan painajainen). Päätin siis kokeilla sen sijasta kangastusseja, jotka ostettu ilman suurempaa harkintaa jostakin käsityöliikkestä jo aikaa sitten.Ensin tietysti palat kuitenkin. Valkoisesta tavallisesta trikoosta kahden sauman t-paitakaavat vapaalla kädellä leikattuna.


Ja sitten lisää piirtämistä. 
3mm tussi, ihan liian paksun tuntuinen. Vaikeaa oli tuhrata kankaalle ettei tule liian paksun tai könttisennäköistä viivaa. Alkaa nopeasti vaikuttaa siltä että maalattaviin väreihin perehtyminen voisi olla paikallaan. Tai sitten ohkaisempia kyniä löydettävä jostakin.


Tadaa. 


Toisen paidan sain käännettyä helmasta ja hihansuista siksakilla, mutta sen jälkeen kone teki tenät, joten toinen on huoliteltu vain saumurilla. Pääntiet niinikään saumuroitu.Kauempaa kynänjälki on kyllä ihan ok.
Päällä tosin huomaa että pienille miehille olisi tuo kuva voinut olla korkeammalla, kun paidoista tuli hiukan reilut. Menee vielä ensi kesänäkin :)2 kommenttia:

  1. Huippu piirros. Ei se kangastussien käyttö tosiaan ihan yksinkertaista ole. Mulla on muutama idea tälle valkoiselle trikoolle. Saa nähdä, milloin ehtii toteuttaa. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Merja :) Jään innolla odottamaan sinun versiota!

    VastaaPoista