tiistai 23. joulukuuta 2014

Juhlavaatteet valmiiksi ennen aattoa

Puutarhuri pääsi taas osallistumaan blogihaasteeseen, nimittäin ompeluryhmässä oli huomattu että äiti-tytär samisteluja näkyy huomattavasti enemmän kuin äiti-poika- vastaavia. Koska puutarhuri on joutunut taipumaan samisteluun lasten toiveesta, niin miksipä ei veisi hommaa vielä pienen askeleen pidemmälle? Ainakin näin joulun aikaan! Nimittäin sopivista juhlavaatteista on aina poikain kanssa pulaa.


Reilusti venyvä loimusametti sopi hyvin materiaaliksi ja palanen oli kyllä himpun verran pieni aiottuihin hommiin. Mutta se riitti!!! Tämän verran lopulta jäi palasia:


Leikoin ensin itselle paidanhihaa apuna käyttäen hihat.
Näin pienessä palassa ei pystynyt leikkaamaan ihan lankasuoraan, mutta se ei onneksi päällepäin näy kun kangas venyy ja loimuaa joka suuntaan.

Ja sitten leikoin boleron, ilman sivusaumoja.


Pojat saivat samasta kankaasta hihattomat pienet liivit. Innostuivat kovasti kun puutarhuri keksi nimetä ne palomiesten liiveiksi.

Oman vaatteen kanttaukseen kokeilin terenauhaa. Ensin saumurilla kiinni...

 
Ja sitten koristetikkaus päältä.


Aika kivasti ryhdittää reunaa, täytyy kokeilla toistekin tätä menetelmää. Nyt venyvä kangas sai aikaan sen että selän puolelta tere hieman kuprutti reunaa ulospäin, mikä on kyllä oikeastaan ihan hauska yksitiskohta. Vaatinee ehkä tosin kyllä boleron vuorittamisen vielä.

Note to self: kokeile tätä venyttämistä + terenauhaa polvipituisen hameen helman koristamiseen!Liivien takaosa ohutta verhokangasta uusiokäytettynä.

Ja vielä muutema sovituskuva arkivaatteiden kanssa, koettakaa kestää. Hovikuvaaja on töissä, pikkuväki kuumeessa kotisohvalla, niin näillä mennään. Liekö syytä harkita hyvää kameraa + laukaisinlaitetta vielä joskus blogiyleisön silmäin lepuuttamiseksi... ;) ?


 
"Peplumhelmainen takki" (ihan itte tein :)

Ja loppuun kaunis yhteinen samistelukuva vielä sieltä kotisohvalta.


Oikein ihanaa Joulua jokaiseen kotiin !

<3 Puutarhuri

Ps. Lopuista silpuista pieni sydänkoriste kuuseen.


2 kommenttia:

  1. Terenauha on kaunis lisä vaatteeseen kuin vaatteeseen. Hauskaa joulua!

    VastaaPoista