perjantai 26. joulukuuta 2014

Lapaset

Löysin hyvin inspiroivan kaavan yksisaumaiseen lapaseen täältä .

Aina on lapaset hukassa tai sitten niissä on reikä. Niin tänäänkin ulos lähtiessä. Puutarhuri toki osaa paikata reiät, mutta sopivaa lankaa ei juuri ollut käsillä, joten... Siispä vaan heti kokeilemaan uutta kaavaa. (täytynee kyllä myös järjestää lapaspipohuivikaappi lähiaikoina kadonneiden löytämiseksi)


Avuksi kaksi lapasta koon mallaukseen. Alempi on aikoja sitten itse kämmenpuolelta uudelleenkudottu (rystypuoli oli ennestään vielä hyvä) ja ylempi ihana Leppävirran perinnelapanen, jonka on kutonut aviomiehen mummo Puutarhurille joululahjaksi muutena vuosi sitten.


Sisäosia leikellään kaksi, päällyksiä samoin. Sisäosa on oikein mukavan tuntuista keittovillaa Kangastuuliasta ja päälliskangas Verson muisto-joustofroteeta.


Hieman sovelsin tuota peukalon mallia perinnelapasen mukaisesti.

Reiän leikkaaminen olikin sitten jännittävää.


Jee, oikeaan kohtaan tuli!


Ompelujärjestyksen miettiminen tuotti pientä päänvaivaa näinkin helpon kaavan kanssa. Ensin kuitenkin molempien lapasten peukalot. Ja mielellään niin ettei tule kaksi oikean käden lapasta.


Geometristen muotojen ja avaruudellisen hahmottamisen harjoitusta tuli samalla.


Peukalot paikallaan. Sitten ranne yhteen ja tämän jälkeen koko homma päästellään ympäri koneella. Muista jättää sisävuoreen kääntöaukko! 

Aika söpöt vaikka itse sanonkin.6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Unikuu. Nähtäväksi jää kutittaako keittovilla käytössä :)

   Poista
 2. Kiva, että kaava nappasi! Enpä tosiaan hoksannut laittaa ompelujärjestystä, mutta tuo siun peukkujuttu on vielä parempi :) itse ompelen peukut valmiiksi, pujotan läpi ja sitten alareunan ympäri koneella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin varmasti nopeampi tapa. Tällä lailla tuli ihan sievä, mutta pientä kikkailua vaatii tuo terävän kulman ompelu peukalon tyveen. Kiitos vielä kaavan jakamisesta <3

   Poista
 3. Hienot on lapaset! Minunkin PITI tehdä joululahjaksi yhdet, mutta eihän sitä kaikkea ehdi. Vielähän näitä pakkasia tuntuu piisaavan, jospa sitä yhdet edes tänä talvena kokeilisi ommella.

  VastaaPoista
 4. Kätsyiltä vaikuttaa. Nämä vois mennä testaukseen kunhan saumuri kotiutuu.

  VastaaPoista