maanantai 21. heinäkuuta 2014

Tuunausta: blingon merimekkoEi siis marimekko, vaan todellakin meri-aiheinen MERImekko. :) Meinaa jo kuumuus tehdä tepposet, kun näyttää että tuossa otsikossa vaan sitkeästi lukee tuo ensimmäinen vaihtoehto..Puutarhuri on viettänyt viikon ihanaa helteistä lomaa anoppilassa, ilman ompelukonetta. (OMG). Onneksi pahimpaan hätään pystyi shoppailemaan paikallisista liikkeistä kankaita talven varalle. Puutarhuri teki myös huippumakean löydön eurokankaasta, ihan jo sormet syyhyää päästä sen kimppuun!!!!! Mutta siitä vähän myöhemmin lisää... (Jännäää!!!)
Mutta sitten varsinaiseen ompelukseen: Ostin kaverilta nimittäin iiiiiihanan blingon luomupuuvillaisen pitkähiaisen mekon ajatuksena tehdä siitä pojille hihattomat paidat, joten heti kotiin tultua alkoi ompelukone päryyttää. Vaikka on kyllä niin aurinkoista nyt ollut, ettei voi oikein hihattomia pitää ulkona lapsilla. Paitsi varjossa tai miljuuna-kertoimellisen aurinkorasvan kera, tietenkin :)

Takakappaleet leikkasin ihan suoraan paidasta ratkottujen etukappaleiden mukaan, kangas on muistaakseni kirpparilta hankittua ihan tavallista sinistä trikoota. 


Tälläiset tuli, mielestäni tosi kivat. Oikeanpuoleisessa on kyllä ihan kunnollinen kaula-aukko, vaikka kuvassa kummasti venksottaa.


Toisessa paidassa tavallisen tyylinen kanttaus valkoisella trikoolla tehtynä.

Toiseen kokeilin laittaa trikoon "kahteen kertaan" kaulukseen, niinkuin olisi kaksi paitaa päällekäin, koska leikkasin trikoota vähän reilunlaisesti kanttausta varten.


Ompelukone temppuili ja teki hyppytikkiä, jonka vuoksi piti ommelle uudelleen muutema kohta, ikävästi jäi tuohon kaulaankin etupuolelle näkymään yksi kohta. En tiedä miten tämä asettuu käytössä päälle? Arvelin että jos on (tämänlaiseen kesä/ranta/kotovaatteeseen) pöllönnäköinen, niin on ainakin helppo saksia vaan pois. :)

Helmaan tuli hyppytikki-koristusaplikointi! (Huomatkaa myös kuvaan tarkasti asemoitu design-karva, ynnä vesipisko (likatahra), hih)Puutarhuri ei kyllä pistäisi pahaksi, vaikka blingo ryhtyisi tekemään myös kankaita. Ihanan pehmeää ja ilmavaa hellepaitaan!

Ja loppuun vielä muistutukseksi (itselle), auringolta suojautumiseen helppo lisäkikka: takahiippaa vaan tenavien lippiksiin niin ei niska kärväänny. Tyylikästä? No....öö.. Ainakin helppoa ja toimii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti